Onderwijs/ skoalle

Skoalle is een vorm van onderwijs voor jongeren die vast lopen op school en leerplichtontheffing hebben.

We bieden onderwijs op maat aan, met voor iedere deelnemer doelen die gebaseerd zijn op eventuele terugkeer in het onderwijs. Per deelnemer wordt gekeken wat diegene aankan, hoe lang, hoeveel lesstof, welke lesstof en hoeveel andere deelnemers in dezelfde ruimte om de lesstof te kunnen maken.

In de ochtend vindt het onderdeel skoalle plaats en na skoalle sluiten sommigen aan bij een ander onderdeel van de dagbesteding, zoals de buitenploeg of bij productie. De rest van de deelnemers van skoalle sluit aan bij de binnengroep en houdt zich bezig met het aanleren van huishoudelijke vaardigheden. Na de lunch wordt er altijd iets georganiseerd waarbij samenwerking, sociale vaardigheden en groepsprocessen aan bod komen. Dit altijd zoveel mogelijk buiten en vaak betrekken we dieren hierbij.

Ook sport en bewegen wordt veel toegepast in het middagprogramma. We merken dat de combinatie skoalle, waarbij de jongeren geconcentreerd bezig moeten zijn en daarnaast bewegen en frisse lucht een goede combinatie zijn.

Wij zijn in het bezit van verschillende keurmerken.